Aditivi zagotavljajo varnost in ohranjajo kakovost naše hrane

Pri proizvodnji ali predelavi živil so aditivi zelo pomembne snovi, še posebej ko se uporabljajo zaradi zagotavljanja varnosti živil. Njihov glavni namen je ...

Preberi več

Popolna skodelica kave iz kapsule

Se tudi vi najraje prebudite ob vonju aromatične kave iz najljubše skodelice? Nežno brnenje kavnega aparata, ki nas napolni s pričakovanjem novega dne, ...

Preberi več

Čigava je pravzaprav musaka?

Grška, verjetno se strinjate. Mastna in slastna jed iz jajčevcev, mletega mesa in kremaste omake že desetletja kraljuje na menijih številnih grških tavern. ...

Preberi več

Nasekljajte česen kot profesionalec

Za pripravo številnih jedi uporabimo česen, ki doda aromo in okrepi okus. Po navadi ga nasekljamo ali stisnemo s stiskalnikom, redko uporabimo cele ...

Preberi več

Ajda, poganka, ki nas je rešila pred lakoto

Ena od številnih rešitev za popestritev jedilnika je preprosta, zdrava, vsestransko uporabna in poceni: ajda.

Preberi več

Jedi na en, dva, tri

Hitra prehrana, kot jo poznamo, nima nobene povezave s hrano, pripravljeno na hitro, če uporabimo kakovostne sestavine in ustrezne postopke. Izberemo pač živila, ...

Preberi več

Kako se lotiti rezanja čebule

Rezanje čebule se zdi preprosto opravilo. In takšno tudi je. A dobro je vedeti nekaj osnovnih pravil, ki nam lahko delo olajšajo. ...

Preberi več

Fina kuharska tehnika: sotiranje

Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Beseda »sauté« v francoščini pomeni »skočiti« in nenehno pretresanje hrane ...

Preberi več

Ni vitalne kuhinje brez oljčnega olja

Vsestranskost, harmonija okusa, visoka točka dimljenja in številne zdravilne lastnosti oljčnega olja so ključne lastnosti dragocenega in okusnega vsestranskega pripomočka. A pomembno je ...

Preberi več

Surova riba? Zakaj pa ne!

Verjetno ste ob omembi surove ribe najprej pomislili na japonske delikatese, kot sta suši in sašimi. A kose svežih surovih rib – ali ...

Preberi več

Spoznajte limončelo

Limončelo (it. limoncello) je limonov liker, ki izvira iz pokrajine Kampanje na jugu Italije. Kakovost tamkajšnjih limon je geografsko zaščitena.

Preberi več